Dialog – Tankar om vår kommunikation

Vi båda växte upp i samma mindre småstad i södra Sverige, ”klicket” kom när jag var 18 och Karin 16 år och sen har vi hängt ihop och haft förmånen att få våra drömmar besannade. Lämnade småstaden och fick intressanta vänner och jobb och nyfikenheten stillad om hur det är att leva i landets huvudstad med alla dess förmåner. Gifte oss 1990 i Stockholm och lämnade landet ett par år senare med varsin ryggsäck och en reskassa för 6 månader. Återvände till Sverige igen 2002 med 2st barn födda -94 och -96 och en 30 fots container fylld med bohag men också med ovärderliga minnen, livserfarenheter och en förståelse och kunskap för vad som är viktigt i livet.

Jag får ofta frågan hur vi har lyckas hålla uppe en kärleksfull relation efter 33 år. För min del har det varit enkelt jag visste att Karin är min livspartner. Men skall jag försöka förklara så är det enkla generella svaret är att jag inte har längtat efter eller haft en önskan om någonting som inte relationen har kunnat bidra med. Låter logiskt och enkelt men grundförutsättningen för detta är att man måste hålla kommunikationen igång hela tiden, dela vardagliga ting med drömmar och att ta sig tid att prata varje dag. Visst har även vi haft uppgång och nedgångar under livet men vid de få tillfällena med en nedgång har det alltid berott på en tillfällig bristande dialog.

Nu är det extra viktigt med en bra kommunikation för alla inom familjen, inte bara delge behandlingsplaner och att jag numera styrs utav 3-veckors planering utan också att ge sig tid att lyssna och att våga fråga och besvara de känsliga frågorna. Jag är med på alla sjukbesök, blivit duktig på FASS och mitt personnummer är nu registrerat på Apoteken så att jag kan hämta ut mediciner. Jag vill vara delaktig så mycket som möjligt och med en bra kommunikation och kunskap känns det enklare för mig vid sidan om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s