FEC100 Behandling nr 3

Inga nya mediciner sen sist, förutom Andolex att skölja munnen med om blåsorna i munnen blir för jobbiga och jag får för svårt att äta pga smärtan i munnen.

Behandling nr 3 – 9 juli 201 Behandlingsdagen                                                                Så himla smidigt med en portacath, hade jag insett det tidigare hade jag insisterat på att få in den tidigare, men så var det ju det där med narkosen, så nu är jag i alla fall tacksam att den är på plats. Idag blev jag sänkt redan vid andra påsen, och Per fick mer eller mindre hjälpa mig därifrån, resten av dagen gick i ett töcken och illamåendet slog till med full kraft framåt kvällen, men jag stupade i säng vid 7-tiden.

Dag 2                                                                                                                                      Mörker, mår illa men ändå inte så att jag inte står ut, lyckas jobba lite på förmiddaen och ägna mig åt annat en stund. Per gav mig NEULASTA på kvällen, kände inte ett dugg denna gången, tänk vad olika det kan vara. Hoppas jag slipper ifrån smärta denna gången också.

Dag 3                                                                                                                                         Ingen bra dag idag, känns som att detta är den värsta dagen, jag avskyr verkligen att må illa, idag tog jag tom Betapred för att hålla det borta, gillar inte att stoppa i mig alla dessa mediciner men känns inte som om man har något val om man inte vill må dåligt. Lite värk i kroppen men inte värre än att det räcker med Panodil.

Dag 4
Rätt ok, värsta illamåendet har lagt sig, inga fler tabletter idag förutom värktabletter och mot magsyran. Plockat och förberett för resa söderut, 55 km i bil. Gick ok men mår inte sådär jättetoppen direkt

Dag 5
Fruktansvärd dag, tog förmodligen i lite för mycket igår, värsta illamåendet och inga tabletter fick jag med mig, fullständigt sänkt hela dagen, legat i sängen i princip hela dagen.

Dag 6
Något bättre men fortfarande väldigt svag,illamåendet ligger nu som ett lock över mig, konstant där, torr i munnen, behöver konstant äta xerodent tabletterna eller stoppa något i munnen för att bli av med torrheten och illamåendet. Värk i kroppen, men hellre det än illamående.

Dag 7                                                                                                                                            Sovit rätt ok, det värsta illamåendet har lagt sig, all smak i princip borta…tar nu bara magsyretabletter och Panodil, fast idag fick jag trycka i mig en Arthrotex också för värken i kroppen. Fortfarande seg, ingen riktig energi har dykt upp ännu, kanske imorgon.

Dag 8                                                                                                                                              Ja då har illamåendet mer eller mindre släppt men halsen börjar göra ont, tänk att man inte kan få ha en dag utan tråkiga biverkningar. Orkar inte så mycket, känner att blodvärdena börjar minska. Var o shoppade men fick lägga ner efter ngn timme eller så, trött o hängig.

Dag 9                                                                                                                                             Halsen värker, torr i munnen som vanligt, vet inte om halsen har med blåsor att göra, men det är värre än förra gången, som ett rivjärn, lite röd men annars syns det inget, men det känns som om jag har en jätteböld i halsen. Glass är det enda som funkar att äta utan att det gör ont. Något tröttare idag, tagit det lugnt. Tog prover på morgonen, känner att jag är jättelåg. Alvedon kontinuerligt

Dag 10                                                                                                                                     Vaknade med världens huvudvärk, halsont, värk i kroppen och lite feber. Munnen är fortfarande lika torr, men inga riktiga blåsor denna gång (hittills). Legat i sängen mer eller mindre hela dagen, försökte gå upp en stund på em men det gick inte. Pratat med Maj på onkologen, mina prover hade de strulat med i Blekinge, så de har inte fått något resultat, men känner att jag är låg. Lyckades undvika aktuten, eftersom jag inte är i Stockhom, misstänkte jag att de skulle lägga in mig oavsett och så dålig var jag inte. Blev lite piggare framåt kvällen. PANODIL hela dagen

Dag 11                                                                                                                                         Sovit dåligt, var uppe i natt och fick ta tabletter för det kändes som om det blödde i halsen, varje andetag gjorde ont…glass verkar vara det enda som funkar och det känns ju ok J. Näsblod flera gånger och det känns som hjärtat sitter i huvudet och slår. Typiskt låga röda och blodplättar eftersom jag haft näsblod flera gånger. Ingen feber. Panodil, panodil, panodil

Dag 12                                                                                                                                              Sovit ok, men fortfarande förfärligt ont i halsen och mår inget vidare, men nu åker vi tillbaks till Stockholm och det känns tryggt och skönt att komma hem till sitt vanliga Landsting igen. Panodil, Xerodent, glass…

Dag 13                                                                                                                                                      Sovit 6 timmar i följd, underbart!!! Fortfarande för jäkla ont i halsen och täppt i näsan, tung i bröstet, men för övrigt rätt ok. Varit o handlat med Johanna, men det fick jag lida för senare, helt slut, orkade inte ens hålla mig vaken till kvartsfinalen i fotboll. Panodil panodil panodil

Dag 14                                                                                                                                      Mådde sådär i morse, fortfarande ont i halsen och allmänt virusattackerad, munsår (herpes) hela underläppen.  Jobbat hela dagen och hunnit med mammografi och ultraljud också. Positiva besked. Värk i kroppen men orkade med en promenad på kvällskvisten. Panodil

Dag 15                                                                                                                                           Fortfarande ont i halsen, men sovit nästan 9 timmar, helt underbart, hopplöst att inte kunna sova. Jobbat hela dagen, levt på panodil, allmäntillståndet kunde väl vara bättre men orkar inte vara hemma. Läkarbesök imorgon.

Dag 16                                                                                                                                          Inte lika ont i halsen, men munsåret är på topp….fått en massa nya tabletter inför Taxotere behandlingen, mina HB värden är väldigt låga, men de vita är på väg upp. Lite panodil och ”munsårsmedicin”

Dag 17                                                                                                                                          Halsen är nästan helt ok, munsåren börjar lägga sig och jag jobbar i 190, mår bra men andfådd och lite lätt trött pga låga röda. Tar min magmedicin varje dag och panodil lite då och då mot kroppsvärken.

Dag 18                                                                                                                                          Mår bra men fortfarande lite trött, jobbar lite mer än 100% just nu kanske inte så smart men väldigt kul.

Dag 19                                                                                                                                          Biter ihop för jag har bröllop på mitt jobb, ett bröllopspar som jag känner och har hållt på med planeringen i ett års tid. Så trots trötthet och värk (div. tabletter inkl koffein gör susen) så jobbar jag på, höll igång till 01:00 på natten men sen stupade jag i säng. Druckit lite champagne och vin, det var så gott.

Dag 20                                                                                                                                          Lite lätt bakis, lider av de senaste dagarnas ”stress” men det var det värt, skönt att ha lite ont i huvudet pga champagne och inte pga cellgifter. Var på middag senare men fullständigt utslagen när vi kom hem.

Dag 21                                                                                                                                          Varit jättedålig inatt, diarre och kräkts, förmodligen något jag ätit, helst slut, orkade inte jobba idag. Legat hela dagen, tur att jag inte ska ta prover förrän imorgon. Tagit i lite för mycket de senaste dagarna, känner att mina värden är dåliga, något självförvållat. Värktabletter har hjälpt mig genom dagen. Fortfarande väldigt hårt slem i näsan, svårt att andas på nätterna, tar i princip näsdroppar varje kväll, så att min stackars man får sova.

Dag 22                                                                                                                                          Normalt behandlingsdag men blev skjutet till onsdagen redan efter förra behandlingen, svårt med tider på Radiumhemmet pga semestertider. Proverna var sådär, men jag ska få blod imorgon och hoppas att värdena går upp till imorgon så att jag även får ta tag i första Taxotere behandlingen. Trött men mår OK.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s